A december beköszöntével elérkezett az év meghittebb és talán legjobban várt időszaka, a karácsony. Az ünnepi készülődésben a család apraja-nagyja összegyűl és izgatottan készülnek az ünnepekre. Úgy gondoltuk, hogy pár ötlettel mi is szeretnénk hozzájárulni a karácsonyi készülődéshez. Amennyiben érdekel tartsatok velünk.

A mai világban a DIY (Do it yourself) egy nagyon népszerű trend, hiszen egyszerűen és könnyen lehet fantasztikus díszeket készíteni, így most mi is ezen a vonalon szeretnénk mozogni, viszont csavarunk egyet a történeten. Építőanyagból fogunk készíteni karácsonyi kiegészítőket.

 

OSB karácsonyfa   

Mérettől függően egy papírra rajzoljunk fel egy egyszerű karácsonyfát, vágjuk ki, majd az így kapott mintát helyezzük fel az OSB lapra. A fa körvonalát egy vastagabb alkoholos filc segítségével rajzoljuk körbe. A mintát fűrész segítségével vágjuk ki. A minél szebb és pontosabb eredmény elérése érdekében dekopir fűrész használatát javasoljuk. Az így kapott karácsonyfa szárán ejtsünk egy függőleges metszést, de ne túl nagyot! Ez azért lesz fontos, mert ehhez fog illeszkedni a tartó. A maradék OSB-ból vágjunk ki egy olyan magasságú szimmetrikus trapézt, mint a fent említett bemetszés. Az illesztésnél használjunk Penosil 909-es víztisztaságú ragasztót, így stabilan fog állni a fenyőfánk. Ezek után a dekorálás következik. Az OSB fenyőfát kedvünk szerint díszíthetjük, a modern dizájn kedvelői lefesthetik fehér HÉRA festékkel. Kiegészítésképpen Revco Remix Deco csillám adalékkal dobhatjuk fel.

 

EPS hó   

Sajnos, mivel hazánkban egyre kevesebbszer találkozunk a havazással, így csak a különböző karácsonyi díszek műhóival tudjuk imitálni. Most adunk ehhez egy tippet, hogyan tudtok ti is ilyet csinálni. Ehhez nincs másra szükség, mint egy Komplex EPS lapra. Mivel a hungarocel kis gömböcskékből áll ezért, ha lemorzsolunk egy kimaradt lapot akkor, a valósághoz nagyon hasonló havat kapunk. Az így kapott dísszel feldobhatjuk a téli makettunkat vagy a girlandnak adhatunk egy plusz extrát.

A következőkben szeretnénk nektek bemutatni, hogy milyen eszközöket javaslunk a karácsonyi készülődéshez. Tartsatok velünk!