A mai blogunkban folytatjuk a hőszigeteléssel kapcsolatos témánkat. Az előzőekben már beszéltünk a hungarocellel történő hőszigetelésről (EPS), mind a hagyományos, mind a grafitos fajtájáról esett már szó.

Most azonban egy másik fajta külső szigetelési fajtáról fogunk beszélni ez pedig a kőzetgyapotos verzió.

Amennyiben érdekel tartsatok velünk!

Először is ejtsünk néhány szót arról, hogy mi is pontosan az a kőzetgyapot! Olvasztott kőzetek hatására jön létre. Ennek hatására nagyon jó hőszigetelési képeségekkel rendelkezik, emellett hangszigetelő, nem éghető. A polisztirollal szemben az az előnye, hogy jobb a pára áteresztő és hang szigetelő képessége.

A felrakás menete hasonlóan történik, mint a hagyományos EPS lapoknál. Viszont fontos megemlíteni, hogy egy kőzetgyapot tábla nehezebb, mint egy hungarocell lap, így ezt figyelembe kell venni a homlokzati kiegészítők vásárlásánál. Az első lépés a falfelület tisztítása, ezután következhet a lábazati sín felhelyezése. A nehéz tömeg miatt érdemes erősebb lábazati indító profilt használni a későbbi problémák elkerülése végett. Ezután következik a táblák felhelyezése és rögzítése. Itt figyelnünk kell, hogy kötésbe helyezzük fel a táblákat. A táblákat ugyanúgy, mint az EPS-nél a perem-pont módszerrel kell felrakni. Érdemes több ragasztót felvinni, hogy jobban tapadjon a felületre, illetve csak olyan ragasztó használható, ami kifejezetten csak kőzetgyapotra használható. Ezután következik a dübelezés. Javasoljuk a fém szeges dübel használatát azért, hogy a későbbiekben ne mozduljon el a gyapot tábla. Ezután fog következni az üvegszövet beágyazása a rendszer ragasztóba. Végül már csak a csiszolás, és a nemes vakolat felhordása következik.

Amennyiben tetszett a blogunk kövess minket facebookon és várunk legközelebb is a blogunkban!