A szigetelési blogsorozatunk legújabb részében a lábazati szigetelést szeretnék nektek jobban bemutatni. Amennyiben kíváncsiak vagytok rá, tartsatok velünk!

Ha nem olvastátok a korábbi bejegyzéseinket akkor érdemes pótoljátok be, amit itt  tudok megtenni. – ezt a mondatot a bejegyzés végére tenném

Térjünk át a talán egyik legkényesebb szigetelési területre, a lábazatra. Az első és legfontosabb, amit ki kell jelentenünk, hogy a lábazatot éri a legtöbb külső mechanikai hatás. Emiatt egy különleges szigetelőanyaggal, az úgynevezett expandált polisztirol lapokkal (XPS) szokták lefedni. Az XPS-ek jellemzője az EPS-ekkel szemben, hogy zárt cellával rendelkeznek és nem veszik fel a vizet, vagyis így olyan helyre is elhelyezhető, ahol viszonylag sok víz előfordul. Magas nyomószilárdságának köszönhetően évekig ellenáll a terhelésnek. Remek fagyállósági tulajdonsága miatt évekig távol tartja a hideget házunktól. A felhelyezése hasonlóan történik, mint az EPS lapoknak, vagyis megtisztítjuk a falfelületet a felrakás előtt a szennyeződésektől, hogy ezek a későbbiekben ne okozzanak problémát. A ragasztót víz hozzáadásával összekeverjük, amíg felhordható állapotba nem kerül. Ezután a lapokat perempont módszerrel kötésben felhelyezzük a lábazatra. Ezután feldübelezzük a táblákat (6 db/m2). A következő lépésben az élvédőket ragasztjuk fel. Az utolsó lépésként felvisszük a rendszer ragasztót és beágyazzuk az üvegszövet hálót.