Szigetelés blogunk következő részével folytatjuk, amely a szarufák közötti hőveszteség csökkentésével foglalkozik. Azonban még mielőtt belevágnánk, reméljük elolvastátok már az előző részeket, hogy ha esetleg kimaradt volna akkor a hasznos és izgalmas tartalmak miatt érdemes böngészni szigetelési blogsorozatunk korábbi bejegyzései között.

Mai témánk egy másik alternatív szigetelési megoldást jár körbe a padlástérben, amikor is a szarufák között részeket töltjük ki valamilyen szálas hőszigetelő anyaggal. Természetesen a két lehetséges megoldás nem zárja ki egymást, sőt a födém és a szarufák közötti szigetelés együttes alkalmazása teszi lehetővé a legminimálisabb hőveszteséget.

A szarufák közötti szigetelés nem csak télen, hanem nyáron is nagyon jótékony hatással bír, hiszen a külső meleg hőmérsékletet is feltartja, így kevésbé szükséges a klímákat megterhelni, amivel sok ezer forintot megspórolhatunk. Fontos megjegyeznünk, hogy az üveg vagy ásványgyapotot felhelyezésekor az eltérő hőszigetelő képességek miatt, úgynevezett hőhíd keletkezik a fa és az alkalmazott szigetelő anyag között. Ebben az esetben, hogy ezt az eshetőséget kizárjuk, célszerű a szarufák mögötti szigetelő anyag alkalmazása. Ennek egyik előnye, hogy a felesleges belmagasságot csökkenteni tudjuk és teret nem fogunk kihasználatlan tereket fűteni. A gyapotok vastagságának meg kell egyezniük a szarufák méretével, amik a legtöbb esetbe 10-15 cm-esek.